Колко гореща трябва да е водата, за да измие косата?

Колко гореща трябва да е водата, за да измие косата?

Използвайте гореща вода за дълбоко почистване
Използването на гореща вода – толкова гореща, колкото ви е удобно, ще отвори порите и ще причини отделяне на мазнина в близост до скалпа. Колкото по-топла е водата, толкова повече мазнина се отделя и отмива при изплакването. Ако върху косата има повече продукт или мазнина, по-горещата вода може да е най-добрият избор за пълно почистване.

Прекаляването с гореща вода може да е вредно
Като цяло не се препоръчва редовната употреба на гореща вода. Ако бъде премахната твърде много от естествената мазнина, кожата на скалпа може да стане суха. Освен това прекалената горещина, независимо дали е от гореща вода, маши или сешоари, в крайна сметка ще увреди отделните косми и ще причини късане и цъфтящи краища. Това се отнася особено за хора с дълга коса, които не се подстригват често.

Равносметка
В повечето салони при измиване с шампоан се използва от хладка до топла вода. При ежедневното миене (или през ден, както препоръчват някои с цел запазване на естествената мазнина) топлата вода позволява премахването на повечето мръсотия и мазнина, без да изсушава скалпа или уврежда косата. За допълнителен блясък изплакнете с хладна вода , за да „заключите“ влагата от балсама и затворите космените фоликули на скалпа.


© Copyright 2011. Simbg.com