Какво представлява спрей за термална защита за коса?

Спреят за термална защита е продукт, който се използва преди косата да се стилизира с уреди, използващи топлина като сешоари, маши и преси. Топлината е необходима за много уреди за оформяне на косата. За съжаление тя може сериозно да увреди косата, особено ако уредите, използващи топлина се използват често.

Коса, която е дълга, увредена или и двете трябва да се предпазва от увреждането на топлината, за да се запази здрава и да не се къса. Увредената коса изглежда накъсана и неподдържана, а спреят за термална защита може да помогне да изглежда по-здрава и добре оформена.

Повечето спрейове за термална защита работят като използват съставки, които реагират позитивно на топлина или проникват в косъма и образуват бариера срещу топлината. Един от начините, по които топлината уврежда косата е като я изсушава твърде много. Когато й липсват влага и естествени масла, косата цъфти по-лесно и е по-трудна за оформяне. Това е същото като при кожата – когато тя е суха е по-податлива на увреждане.

Спрейовете за термална защита действат срещу начина, по който уредите, използващи топлина лишават косата от нужната хидратация и естествени масла. Това се постига чрез подхранване на косата с хидратиращи и омекотяващи съставки. Това може да изглежда контра-интуитивно, защото много уреди, като сешоарите например, имат за цел да премахнат влагата от косата. Основната разлика е в начина, по който се използва думата „сух“ когато става дума за коса.

Суха коса може да се отнася за коса, която е изтощена и лишена от хидратация и важни масла. Но може да се отнася и до коса, която е била изсушена след измиване. Като използвате продукт като спрей за термална защита можете да изсушите косата от водата, но да я предпазите да стане суха в смисъла на увредена, без необходимите масла и хидратация, за да е здрава и гладка. Спреят за термална защита обикновено се нанася на суха коса или на коса, внимателно подсушена с кърпа. След като е нанесен спреят, процесът на стилизиране може да продължи с използването на уреди като сешоари, преси и маши.


© Copyright 2011. Simbg.com