Как да не развалите косата си при плуване

Лятото може да трае само три месеца, но до настъпването на есента косата ви може да изглежда така, сякаш е била увреждана цяла година. Слънцето, солената вода и хлорът може да обезцветят и обезсилят косата ви, оставяйки я слаба, чуплива, избледняла или -ако сте с руса коса – зелена. Защитете косата си от увреждащия ефект на плувните басейни и потапянията в океана, като поставите буфер между нея и хлора и солта. Следвайте следните указания:

1. Намокрете косата си с чиста вода, преди да отидете да плувате. Когато влезете в басейна или океана, пространствата между отделните косми вече ще са пълни с вода, което предотвратява влизането на кичурите в контакт с много хлор или солена вода.

2. Нанесете неизмиващ се балсам на косата. Това допълнително покрива и защитава косата ви от химикалите и съединенията във водата.

3. Измийте косата си възможно най-скоро след плуване, за предпочитане с шампоан за след плуване, специално предназначен за отстраняване на хлора. Отново нанесете балсам на косата и я оставете да изсъхне на въздух.


© Copyright 2011. Simbg.com