Блестяща коса с настъпването на пролетта

Блестяща коса с настъпването на пролетта
Сезоните въздействат по определен начин върху косата ви и затова тя се нуждае от особена грижа и защита през всеки сезон. През зимата косата ви е била изложена на безпощадния студен вятър, минусовите температури, сухия и топъл въздух в затворените помещения. Тези фактори са оставили негативни последици и косата ви е станала накъсана, без блясък и обем. Всичко това е поправимо, ако следвате няколко прости правила за поддържането й през пролетта.

Пролетта настъпва смело и безкомпромисно, това е периода на възраждане и подновяване! За да е отново красива вашата косата, не отлагайте, съживете я и започнете грижите за нея още днес.

Когато говорим за грижа, подхранване и възстановяване на косата, трите основни продукта, които препоръчваме са: шампоана Vitalizing Shampoo, балсама Vitalizing Balm и маската Healing Smoothie. Тези продукти са обогатени с органично чисто арганово масло, те възстановяват и обновява урведената коса в дълбочина.

Грижата за косата трябва да трае по-дълго при измиването й. Не бързайте, нанасяйте бавно с плавни движения, масажирайте скалпа и оставете съставките на шампоана, балсама или маската да подействат.

Липсата на слънчеви лъчи и климатичните условия през зимата вероятно са дехидратирали и изтощили косата ви до крайна степен и тя се нуждае от ударна доза подхранване. Препоръчваме ви да използвате хидратиращите продукти от сериите DermaSyd Hyposensible и Argan Care: Silkenergy – Хидроактивен балансиращ шампоан, Silkenergy – Хидроактивен балансиращ балсам и Moisture Smoothie – Интензивна хидратираща маска. В състава на продуктите са включени активни натурални компоненти – екстракт от семена на моринга, масло от вечерна иглика, масло от жожоба, протеини и други.

Ако козметичните средства не са достатъчни и косата ви не изглежда добре, значи целият организъм се чувства отпаднал. Непременно променете и дневното си меню, като включите повече пресни плодове, зеленчуци и храни богати на протеини. Хранете се пълноценно и разнообразно и изпивайте поне два литра вода на ден.

Ето и още няколко изпитани правила за бляскава коса през пролетта:
- Изплаквайте за финал косата си с хладка вода, която ще „запечата“ косъма и ще усили блясъка му, топлата вода стимулира потните жлези по скалпа и косата се омазнява по-бързо.

- Избягвайте или намалете времето за сушене със сешоар, попийте леко без да търкате с хавлиена кърпа и оставете косата леко влажна, за да се запази естествената хидратация на косъма.

- Използвайте четка или гребен с естествен косъм, защото те са с естествена пропускливост и ще извлекат естественото омазняване на косъма ви.

- Използвайте спрей без отмиване, който улеснява разресването и разплита цъфтящите краища. Вятърът е доста коварен и докато си играе с връхчетата на косата ви, им нанася тежки поражения.

- Доверявайте се на изпитани марки и на продукти от една серия. Ако косата ви е изтощена и накъсана, подхранващите спрейове и серуми ще възстановят здравината й. Ако е боядисана, доверете се на специализираните серии за третирана коса Sim Sensitive.


© Copyright 2011. Simbg.com